Artister 2 JUNI 2018

Maskin rimbostämman 2018

Maskin - Konsert och spel till dans

Vi- Olov Johansson (Väsen), Robert Larsson (Kalasorkestern) och Erika Lindgren Liljenstolpe, bjuder på sprakande traditionellt låtspel från Uppland med starka band rätt ner bland traditionsrötterna. Vi har känt varandra länge och det vi framför allt har gemensamt är kärleken till det uppländska svänget, med förebilder som Viksta-Lasse, Eric Sahlström, Curt, Ivar och Sven Tallroth. Vi har alla besökt och spelat mycket med äldre spelmän i Uppland och vår främsta gemensamma förebild är Bosse Larsson, Roberts far och Viksta-Lasses brorson. Hemma hos Bosse och Barbro i Björklinge har vi alla suttit och spelat många, många gånger.

Vi fick i uppdrag att göra en Jubileumskonsert på Uplands nation i Uppsala till minne av Gås-Anders, spelmannen som står staty utanför Björklinge Kyrka strax norr om Uppsala, som skulle ha fyllt 200 år 2015. Vi samlade ihop en repertoar med Gås-Anderslåtar vilket gav ett mycket varierat program. Utifrån detta har vi sedan fortsatt att göra konserter.I juni 2017 släpptes vår första platta, Maskin’, som består av både traditionellt material och flera egna låtar.


Vågspel Rimbostämman 2018

Vågspel - Konsert och spel till dans

Åretsunga Unga Folkmusikband 2015!

Vågspel är en virvlande blandning av lek och allvar och musiken är både egenskriven och traditionell. Alice Klint och Kristin Kennemark träffades för första gången i Falköping där de växte upp och har spelat tillsammans sedan dess. Vågspel tar vara på västgötatraditionen och är speciellt förtjusta i partypolskor och förtrollande melodier.

''Genom ett kraftfullt berättande i spel och presentation, bjuds publiken att ta del av ett kokande samspel.'' Årets Unga Folkmusikband 2015 (jury)


Rimbostämman 2018

Per Gudmundson & Bengan Jansson - Konsert

Två musikanter som efter flera decenniers nosande på varandra nu gjort slag i saken och inlett en brinnande musikalisk relation.

Bengan trivs i många musikaliska sammanhang, från jazz till klassiskt. Folkmusiken har varit en hörnsten i musicerandet sedan första mötet med Björn Ståbi 1989. Det var också genom Björn som Bengan och Per kom i kontakt med varandra något år senare.

Per har sin musikaliska bas i Rättviks rika folkmusikmylla. Som spelman på fiol och säckpipa och del av Frifot har Per en lång och slingrande musikerbana. I juni släpper de första plattan som spelmansduo.


Kringel Rimbostämman 2018

Kringel - Spel till Dans

Kringel - Spel till Dans
Med ena foten på Närkeslätten och den andra i Blekinges bokskogar spelar Kringel sin musik med hjärtat. Duon skapar ett särpräglat sound vars signum är driv, sväng och samspel. Tradition möter nytt, bland slängpolskor och hamburskor, med nerv, energi och närvaro spelar Kringel musik som verkligen svänger. Bjud upp! Det är mitt på dansgolvet som spelmannen Karin Nordberg trivs allra bäst. Hon fascineras av samspelet mellan musiker och dansare och lockas av drivet i slängpolskorna. Karin är riksspelman med låtar från Blekinge som specialitet men det var genom Närkes hamburskor och travare som hon letade sig in i folkmusikvärlden.
Ingrid Ekman fångades av den svenska folkmusiken i ett möte med Groupaflöjtisten Jonas Simonson. Det som facinerade henne var svänget, flödet och pratet i musiken. Sedan dess har hon spelat låtar från hela landet men framför allt från Närke.
2016 släppte Kringel en fullängds-CD
Läs mer om Kringel här: www.kringel.nu


Teater MO Rimbostämman 2018

Teater MO - Odysséen

En skärgårdsodyssé baserad på Homeros Odysséen för barn o vuxna.

Följ Sven - skärgårdens Odysseus på hans irrfärder i den svenska arkipelagen, bland cykloper, fagra nymfer, monster och smugglare. Homeros klassiska text Odysséen vävs samman skrönor och historier från Roslagen och bildar en sagoväv som glittrar av skratt och galna infall.
Läs mer om Teater MO här: www.teatermo.se


Artister 2017

Ahlberg, Ek & Roswall
Lykke
Klas och Andreas
Teater MO
VärstaStråket


Artister 2016

Lisas
Triplex
Anna Öberg
Anders Löfberg
Teater MO
VärstaStråket

Artister 2015

Bengan Janson
Bridget Marsten & Leif Ottosson
Värsta stråket
75öre
Roslagsvår
Vanja Modigh

Artister 2014

Ole Hjorth
Värsta stråket
Johannes Geworkian Hellman
Babajaga
75öre
VaDom